Boligalarmen blir direkte tilknyttet brannvesenets alarmsentral

uten forsinkede mellomledd

 

Hvorfor du bør velge brann- og innbruddsalarm direkte til brannvesenet.

Asker og Bærum brannvesen er opptatt av brannforebyggende tiltak. Vi har som mål å utnytte våre ressurser til det beste for innbyggerne i Asker og Bærum. Derfor tilbyr vi boligalarm.

Har du boligalarm til brannvesenet, kan du være trygg på at vi er raskt fremme ved utløst alarm. Rask respons og tidlig brannslukking er avgjørende for at en brann ikke skal kunne utvikle seg. Ved utløst brann- eller innbruddsalarm rykker vi ut med nærmeste brannbil.

 • Boligalarmen blir direkte tilknyttet brannvesenets døgnbemannede alarmsentral, uten forsinkede mellomledd
 • Straks alarmen utløses, rykker brannvesenet ut både ved brann- og innbruddsalarm*
 • Rask utrykning av brannmannskap med lang erfaring og stor lokalkunnskap
 • 4 brannstasjoner i Asker og Bærum (Asker, Bekkestua, Fornebu og Gjettum)
 • Ingen økt månedsavgift ved flere detektorer
 • Ingen gebyr ved unødig utrykning. Ingen bindingstid

* Se instruks under avsnittet: Vi tilbyr.

 

Asker og Bærum brannvesen tilbyr både brann- og innbruddsalarm.

 

Boligalarm direkte til brannvesenet

Nå kan du betjene boligalarmen din via app. Du kan se status på alarmen, slå den av og på, se når barna kommer hjem eller lese hendelsesloggen. Du får automatisk varsel på SMS når alarmen utløses både ved skarpe- og tekniske alarmer, og ved kommunikasjonsbrudd. Det er kun de skarpe alarmene som overføres til brannvesenet.

Moderne teknologi

Boligalarmen er basert på moderne teknologi og brukervennlighet, og gir deg som bruker mange muligheter. Betjeningspanelet betjenes med adgangskort eller kode. Bevegelsesdetektoren oppdager bevegelse i rommet og røykvarsleren varsler ved røyk- eller varmeutvikling. Anlegget er trådløst og FG-godkjent.

Boligalarm med app inneholder (grunnpakken):

 • Sentralenhet med LAN og back up batteri
 • Betjeningspanel
 • Bevegelsesdetektor, to stk
 • Røykdetektor, optisk/varmedetektor, en stk
 • Trådløs sirene
 • Adgangskort
 • Alarmskilt og alarmklistremerker
 • Tilgang til app og egen nettside*

Boligalarm tilpasset ditt hjem

Det finnes et stort utvalg av tilleggsutstyr for å dekke dine behov. Her er moderne teknologi tilgjengelig og valgene er mange alt fra magnetkontakt, detektor for husdyr, temperaturdetektor til kameradetektor. Monterer du kameradetektor kan du motta bilder fra boligen ved utløst alarm. Asker og Bærum brannvesen ønsker ikke å motta bilder fra private hjem. Brannvesenet rykker ut uansett hvis alarmen utløses og vi ikke får avmelding.

Pris for trådløs boligalarm med app (grunnpakke) er kr 3.490,- inkludert inkludert befaring og montering. Ønsker du flere detektorer eller annet tilleggsutstyr enn det som grunnpakken inneholder bestiller du dette direkte fra installatørfirmaet som monterer alarmen. Eksempelvis en ekstra branndetektor koster kr 1.290,-. Du eier ditt eget alarmanlegg og blir fakturert direkte fra installasjonsfirmaet. Er du eksisterende kunde, men ønsker oppgradering av dagens alarmanlegg eller et nytt anlegg, ta direkte kontakt med oss for pristilbud. Pris på forespørsel ved kablet anlegg.

Iverksettelse og drift av alarmen forutsetter at du har eget SIM-kort abonnement. Månedsabonnementet for brann- og innbruddsalarm blir fakturert fra Asker og Bærum brannvesen, se priser under avsnittet «Månedsabonnement».

Vi anbefaler å montere alarmskilt/merker da vi vet det har en preventiv virkning mot innbrudd.

*Apple, Android, Windows. Det er ingen abonnementskostnader ved bruk av App, men datatrafikk må påregnes. Det er anbefalt å velge et SIM-kort abonnement som tar høyde for inntil 20 MB per måned ved normalt bruk.

 

La oss kontakte deg for å fortelle mer om vår boligalarm!

Ja takk!

 

Månedsabonnement

Vi kan tilby følgende abonnement:

Brann- og innbruddsalarm kr 413,- pr. måned
Brannalarm kr 324,- pr. måned
Vannalarm* kr 0,- pr. måned
Ingen økt månedsabonnement ved flere detektorer!

Abonnementet faktureres fra Asker og Bærum brannvesen.

SIM-kort abonnement eller GSM-abonnement for overvåket alarmoverføring blir fakturert direkte fra leverandør.

* Forutsetter brann- og innbruddslarm.

 

 

Ingen gebyr ved unødig utrykning, hverken for brann- eller innbruddsalarm.

Vi tilbyr

Det å føle seg trygg i sitt eget hjem er viktig. Derfor tilbyr vi brann-, innbrudd- og vannalarm. Det er kun brannvesenets egne kunder som har direkte alarmoverføring til oss. Et installasjonsfirma kommer på en uforpliktende befaring. Ved bestilling kommer de og monterer boligalarmen hos deg.

Hva gjør vi hvis alarmen går?

 • Ved brannalarm: Hvis vi ikke får kontakt pr. telefon, rykker brannbil og mannskap umiddelbart ut til boligen din.
 • Ved innbruddsalarm: Hvis vi ikke får kontakt pr. telefon, eller korrekt passord oppgis, rykker brannbil og mannskap umiddelbart ut.
 • Ved vannalarm: Vi ringer og varsler om hendelsen.

De fleste forsikringsselskap tilbyr reduksjon i boligforsikringen når du er tilknyttet vår alarmsentral.

Verv en venn å få 3 måneders alarmabonnement som vervepremie. Ta kontakt med oss.

Installering

Trygge Rom AS eller Ørnulf Wiig Installasjon AS installerer boligalarmen hos deg.
De kommer på en uforpliktende befaring, installerer og gir deg god opplæring i alarmanlegget.

Kontakt de gjerne direkte for avtale:

Ørnulf Wiig Installasjon AS. Tlf: 67572040.
www.wiig.no. E-mail: alarm@wiig.no.

Trygge Rom AS. Tlf: 67808080.
www.tryggerom.no. E-mail: oppdrag@tryggerom.no

 

Ingen økt månedsavgift ved flere detektorer

 

Alle må ha røykvarsler i boligen

Alle boliger – leiligheter, rekkehus, privatboliger, hybler og hytter – skal ha godkjente røykvarslere eller et godkjent brannalarmanlegg. Har du flere etasjer, skal du nå ha minimum én røykvarsler/røykdetektor per etasje. Den nye forskriften om brannforebygging som trådte i kraft 1. januar 2016 krever at alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når alle dører er lukket. Med oppholdsrom i én del av huset, og soverom i en annen del, kan det være at du må ha enda flere røykvarslere/røykdetektorer i boligen. Eieren av boligen har ansvaret for å anskaffe og montere røykvarsler/røykdetektorer. Brukeren av boligen har ansvaret for å teste røykvarslere/røykdetektorer og skifte batteri.

Les mer om om brannsikkerhet i hjemmet og i fritidsboliger på: www.abbv.no

 

Eier  skal sørge for at det finnes minst en røykvarsler i hver etasje som dekker alle oppholdsrom og høres godt på soverom når døren er lukket.

Bruksanvisninger til boligalarmanlegg

Har du mistet bruksanvisningen til boligalarmanlegget ditt? Vi har bruksanvisninger til flere boligalarmanlegg. Se i listen under om du finner det du har. Hvis ikke anbefaler vi deg å ta kontakt med firmaet som installerte anlegget hos deg for å få en bruksanvisning.

 • “Vår visjon er at Asker og Bærum skal være trygge kommuner å leve i – der ingen skal skades eller omkomme i brann. Med 4 brannstasjoner og 20 brannmannskap på døgnkontinuerlig vakt, kan du være trygg på at vi er raskt på plass ikke bare hvis brannalarmen går, men også ved private innbruddsalarmer.”
  Anne Hjort
  Brannsjef
 • “Jeg vil takke for veldig god service! Vi er veldig fornøyd med ordningen, og føler oss veldig trygge når vi har tilkobling for både brann- og innbruddsalarm hos dere!”
  Tor Magne Howlid
  Boligalarmkunde
 • "Tiden er avgjørende for å unngå tap av liv og verdier. Brannvesenet bruker i gjennomsnitt 1 minutt fra brannalarmen går på brannstasjonen til vi er underveis.”
  Sverre N. Junker
  Avdelingssjef beredskap

 

Personvern og kundeopplysninger

Asker og Bærum brannvesen innhenter og bruker personopplysninger til å oppfylle forpliktelser knyttet til kontrakter og avtaler vedr. et alarmabonnement. Opplysningene benyttes når brannvesenet skal få kontakt med en kunde når alarmen utløses eller ved annet behov knyttet til kundeforholdet.

Kunde har rett til innsyn og retting av personopplysningene, og rett til sletting av opplysninger etter at kundeforholdet er opphørt. Asker og Bærum brannvesen gir ikke ut kundeopplysninger til eksterne firmaer som kunden ikke har noe kundeforhold til i forbindelse med alarmtilknytning og alarminstallering.

Ved endring av kontaktopplysninger må dette meldes ABBV omgående. Endringer kan gjøres via telefon tlf. 66 76 42 75 eller sendes via mail til: marked.abbv@asker.kommune.no.

Les mer om informasjon og bruk av informasjonskapsler og vår cookie policy neders på hovedsiden vår.