Bestill boligalarm med direkte varsling til brannvesenets alarmsentral

Rask respons - utrykning av beredskapsavdelingen

 

Hvorfor du bør velge brann- og innbruddsalarm direkte til brannvesenet.

Asker og Bærum brann og redning er opptatt av brannforebyggende tiltak. Vi har som mål å utnytte våre ressurser til det beste for innbyggerne i Asker og Bærum. Derfor tilbyr vi boligalarm.

Har du boligalarm til brannvesenet, kan du være trygg på at vi er raskt fremme ved utløst alarm. Rask respons og tidlig brannslokking er avgjørende for at en brann ikke skal kunne utvikle seg. Ved utløst brann- eller innbruddsalarm rykker vi ut med nærmeste brannbil.

5 gode grunner til å velge boligalarm direkte til brannvesenet

 • Boligalarmen blir direkte tilknyttet brannvesenets døgnbemannede alarmsentral, uten forsinkede mellomledd
 • Rask utrykning med nærmeste brannbil både ved brann- og innbruddsalarm*
 • Seks brannstasjoner i Asker og Bærum sikrer kort utrykningstid (Asker, Bekkestua, Fornebu, Gjettum, Røyken og Tofte)**
 • Ingen økt månedsavgift ved flere detektorer
 • Ingen gebyr ved unødig utrykning. Ingen bindingstid

* Se instruks under avsnittet: Vi tilbyr.

** Brannvesenet kan dessverre ikke tilby boligalarm der det er deltidsbrannvesen (dvs områder som dekkes av Tofte brannstasjon).

 

 

Asker og Bærum brannvesen tilbyr både brann- og innbruddsalarm.

 

Bestill boligalarm med direkte varsling til brannvesenet

Nå kan du bestille boligalarm med app og 4 detektorer. Bestill tilbud eller en uforpliktende befaring. Du kan betjene boligalarmen via mobil. Du kan se status på alarmen, slå den av og på, se når barna kommer hjem eller lese hendelsesloggen. Du får automatisk varsel på SMS når alarmen utløses ved tekniske alarmer og ved kommunikasjonsbrudd. Det er kun de skarpe alarmene som overføres til brannvesenet.

Moderne teknologi

Boligalarmen er basert på moderne teknologi og brukervennlighet, og gir deg som bruker mange muligheter. Betjeningspanelet betjenes med adgangskort eller kode. Bevegelsesdetektoren oppdager bevegelse i rommet og røykvarsleren varsler ved røyk- eller varmeutvikling. Anlegget er trådløst og FG-godkjent.

Boligalarm med app inneholder (grunnpakken):

 • Sentralenhet med LAN og back up batteri
 • Betjeningspanel
 • Bevegelsesdetektor, to stykker
 • Røykdetektor, optisk/varmedetektor, to stykker
 • Trådløs sirene
 • Adgangskort
 • Alarmskilt og alarmklistremerker
 • Tilgang til app og egen nettside*

Pris for trådløs boligalarm med app og fire detektorer, kr  2.499,- inkludert befaring og montering.

Boligalarm tilpasset ditt hjem.

Det finnes et stort utvalg av tilleggsutstyr for å dekke dine behov. Her er moderne teknologi tilgjengelig og valgene er mange alt fra magnetkontakt, detektor for husdyr, temperaturdetektor til kameradetektor. Monterer du kameradetektor kan du motta bilder fra boligen ved utløst alarm. Asker og Bærum brann og redning ønsker ikke å motta bilder fra private hjem. Brannvesenet rykker ut uansett hvis alarmen utløses og vi ikke får avmelding.

Ønsker du ytterligere detektorer eller annet tilleggsutstyr enn det som grunnpakken inneholder bestiller du dette direkte fra installatørfirmaet som monterer alarmen. Eksempelvis en ekstra branndetektor koster kr 1.290,-. Du eier ditt eget alarmanlegg og blir fakturert direkte fra installasjonsfirmaet.  Pris på forespørsel ved kablet anlegg.

Iverksettelse og drift av alarmen forutsetter at du har eget SIM-kort abonnement. Pris for 10 MB kr 58,- (krever LAN i tillegg), for 100 MB kr 88,- pr måned + etableringsgebyr.  Månedsabonnementet for brann- og innbruddsalarm blir fakturert fra Asker og Bærum brann og redning, se priser under avsnittet «Månedsabonnement».

Vi anbefaler å montere alarmskilt da vi vet det har en preventiv virkning mot innbrudd.

Er du eksisterende alarmkunde av brannvesenet og ønsker å oppgradere?

Er du eksisterende kunde og ønsker oppgradering av dagens alarmanlegg eller et helt nytt alarmanlegg? Ta direkte kontakt med oss for pristilbud.

 

*Apple, Android, Windows. Det er ingen abonnementskostnader ved bruk av App, men datatrafikk må påregnes. Det er anbefalt å velge et SIM-kort abonnement som tar høyde for inntil 20 MB per måned ved normalt bruk.

 

La oss kontakte deg for å fortelle mer om vår boligalarm!

Ja takk!

 

Månedsabonnement

Vi kan tilby følgende abonnement:

Brann- og innbruddsalarm kr 434,- pr. måned
Brannalarm kr 340,- pr. måned
Vannalarm* kr 0,- pr. måned
Ingen økt månedsabonnement ved flere detektorer!

Abonnementet faktureres fra Asker og Bærum brann og redning.

SIM-kort abonnement eller GSM-abonnement for overvåket alarmoverføring blir fakturert direkte fra leverandør og kommer som et tillegg til månedsabonnementet fra brannvesenet. Pris for 10 MB kr 58,- (krever Lan i tillegg) for 100 MB kr 88,- pr måned.

* Forutsetter brann- og innbruddslarm.

 

 

Ingen gebyr ved unødig utrykning, hverken for brann- eller innbruddsalarm.

Vi tilbyr

Det å føle seg trygg i sitt eget hjem er viktig. Derfor tilbyr vi brann-, innbrudd- og vannalarm. Det er kun brannvesenets egne kunder som har direkte alarmoverføring til oss. Et installasjonsfirma kommer på en uforpliktende befaring. Ved bestilling kommer de og monterer boligalarmen hos deg.

Hva gjør vi hvis alarmen går?

 • Ved brannalarm: Hvis vi ikke får kontakt pr. telefon, rykker brannbil og mannskap umiddelbart ut til boligen din.
 • Ved innbruddsalarm: Hvis vi ikke får kontakt pr. telefon, eller korrekt passord oppgis, rykker brannbil og mannskap umiddelbart ut.
 • Ved vannalarm: Vi ringer og varsler om hendelsen.

De fleste forsikringsselskap tilbyr reduksjon i boligforsikringen når du er tilknyttet vår alarmsentral.

Verv en venn å få 3 måneders alarmabonnement som vervepremie. Ta kontakt med oss.

Installering

Trygge Rom AS eller Ørnulf Wiig Installasjon AS installerer boligalarmen hos deg.
De kommer på en uforpliktende befaring, installerer og gir deg god opplæring i alarmanlegget.

Kontakt de gjerne direkte for avtale:

Ørnulf Wiig Installasjon AS. Tlf: 67572040.
www.wiig.no. E-mail: alarm@wiig.no.

Trygge Rom AS. Tlf: 67808080.
www.tryggerom.no. E-mail: oppdrag@tryggerom.no

 

Ingen økt månedsavgift ved flere detektorer

 

Alle må ha røykvarsler i boligen

Alle boliger – leiligheter, rekkehus, privatboliger, hybler og hytter – skal ha godkjente røykvarslere eller et godkjent brannalarmanlegg. Har du flere etasjer, skal du nå ha minimum én røykvarsler/røykdetektor per etasje. Den nye forskriften om brannforebygging som trådte i kraft 1. januar 2016 krever at alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når alle dører er lukket. Med oppholdsrom i én del av huset, og soverom i en annen del, kan det være at du må ha enda flere røykvarslere/røykdetektorer i boligen. Eieren av boligen har ansvaret for å anskaffe og montere røykvarsler/røykdetektorer. Brukeren av boligen har ansvaret for å teste røykvarslere/røykdetektorer og skifte batteri.

Les mer om om brannsikkerhet i hjemmet og i fritidsboliger på: www.abbv.no

 

Eier av bolig skal sørge for at det finnes minst en røykvarsler i hver etasje som dekker alle oppholdsrom og høres godt på soverom når døren er lukket.

Bruksanvisninger til boligalarmanlegg

Har du mistet bruksanvisningen til boligalarmanlegget ditt? Vi har bruksanvisninger til flere boligalarmanlegg. Se i listen under om du finner det du har. Hvis ikke anbefaler vi deg å ta kontakt med firmaet som installerte anlegget hos deg for å få en bruksanvisning.

 • “Vår visjon er at Asker og Bærum skal være trygge kommuner å leve i – der ingen skal skades eller omkomme i brann. Med seks brannstasjoner og over 25 brannmannskap på døgnkontinuerlig vakt, kan du være trygg på at vi er raskt på plass ikke bare hvis brannalarmen går, men også ved private innbruddsalarmer.”
  Anne Hjort
  Brannsjef
 • "Tiden er avgjørende for å unngå tap av liv og verdier. Brannvesenet bruker i gjennomsnitt 1 minutt fra brannalarmen går på brannstasjonen til vi er underveis.”
  Sverre N. Junker
  Avdelingssjef beredskap
 • “Jeg vil takke for veldig god service! Vi er veldig fornøyd med ordningen, og føler oss veldig trygge når vi har tilkobling for både brann- og innbruddsalarm hos dere!”
  Tor Magne Howlid
  Boligalarmkunde

 

Personvern og kundeopplysninger

Asker og Bærum brann og redning innhenter og bruker personopplysninger til å oppfylle forpliktelser knyttet til kontrakter og avtaler vedr. et alarmabonnement. Opplysningene benyttes når brannvesenet skal få kontakt med en kunde når alarmen utløses eller ved annet behov knyttet til kundeforholdet.

Kunde har rett til innsyn og retting av personopplysningene, og rett til sletting av opplysninger etter at kundeforholdet er opphørt. Asker og Bærum brann og redning gir ikke ut kundeopplysninger til eksterne firmaer som kunden ikke har noe kundeforhold til i forbindelse med alarmtilknytning og alarminstallering.

Ved endring av kontaktopplysninger må dette meldes brannvesenet omgående. Endringer kan gjøres via telefon tlf. 66 76 42 75 eller sendes via mail til: marked.abbv@asker.kommune.no.

Les mer om informasjon og bruk av informasjonskapsler og vår cookie policy neders på hovedsiden vår.